Vissen, hoe moet dat nu verantwoord?


Heb jij ooit wel eens gevist? Ben jij diehard vis-fan? In je groene regenpak met je klapstoeltje ’s ochtends vroeg naar hét perfect rustige plekje?

Vissen in de visserij branche werkt natuurlijk wel iets anders dan met een hengel en wat aas in de dichtstbijzijnde vijver of sloot vissen.
Er zijn verschillende manieren van vissen in de visserij.

Pulskorvisserij

Hiermee wordt vooral platvis gevangen. Deze vissen liggen normaal verstopt te rusten op de bodem van de zee. Door de vissen te laten schrikken door middel van elektrische stroomschokjes komen zij van de bodem af, en zwemmen zo het visnet in.

Garnalenvisserij

Ook bij dit type visserij, moeten de garnalen schrikken zodat zij zicht niet meer in de bodem verstoppen. Nu worden rollers gebruikt om de visjes op de bodem te laten schrikken, om deze zo in het net te krijgen.


Flyshoot

Dit is een duurzame manier van vissen. Hierbij wordt een soort val opgezet met lijnen en een visnet. Op de bodem van de zee wordt een net uitgelegd met meerdere lijnen die aan de boot vast zitten. Door deze lijnen voorzichtig aan te trekken, worden de vissen opgejaagd en sluit het net zich. De vissen raken verward door stof en stroming en blijven zo in het net.

Rondvisserij

Rondvis wordt gevangen door eenvoudigweg het net achter de boot aan te slepen op de hoogte waar de meeste rondvis zwemt.

Twinrig

Bij deze manier van vissen worden twee sleepnetten gebruikt. Door gewicht aan de netten te hangen, slepen de twee met elkaar verbonden netten over de zeebodem.

Nu je verschillende manieren weet, is het misschien interessant om eens stil te staan bij de meest verantwoorde manier. Vooral het pulskorvissen is behoorlijk in opspraak de laatste tijd. Vragen die bij deze discussie komen kijken zijn: wat is het beste voor de vissen? Wat is beter voor de zeebodem? Welke manier kost het minste diesel/energie? Enzovoorts, enzovoorts.

Voor het echte onderzoek ga je natuurlijk een dagje mee met een echte visser!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Een nare lucht uit je douche afvoer? Zo kom je er vanaf!

Shampoos: vet haar, droog haar, haaruitval en meer!

De vinyl legging