1 mei dé deadline voor jouw belastingaangifte

Belastingaangifte doen kan monniken werk zijn. De belastingdienst helpt je vaak al een handje op weg door het meeste van jouw gegevens in te vullen. Maar zodra je situatie verandert, bijvoorbeeld als je samen gaat wonen, een nieuwe functie krijgt of promotie, kunnen die pagina’s vol inkomsten en uitgaven ineens een spinnenweb vormen. Allerlei factoren beïnvloeden jouw belasting en dus je aangifte.

Vul jij jouw aangifte in maart? Dan ontvangt u nog voor juli bericht van de belastingdienst.


Belastingaangifte: een paar tips op een rij

Nu kun je zelf vaak eenvoudig jouw belastingaangifte controleren, invullen en opsturen. Hiervoor geven wij jou enkele tips.


  1. Zorg dat je alle gegevens bij de hand hebt: Jaaropgaven, Burgerservicenummer, rekeningnummer, DigiD, jaaroverzichten van uw bankrekening(en), WOZ-waarde van uw huis etc. Dit zorgt ervoor dat je niet continue op zoek hoeft naar de juiste gegevens, dit kost tijd én na een kwartier word je automatisch uitgelogd. (Je gegevens worden wel opgeslagen)
  2. Vul de aangifte op tijd in. Zo kun je én weer iets van je to-do lijst afstrepen én krijg je snel bericht.
  3. Blijf scherp op aftrekposten! Deze vult de belastingdienst lang niet altijd standaard voor je in. Deze kunnen jou echter wél een hoop geld besparen! Wil jij weten welke aftrekposten er zijn? Bekijk dan hier de lijst van de consumentenbond. 
  4. Heb je een fiscaal partner? Doe je aangifte dan samen! In het ‘verdeelscherm’ vind je het overzicht van de belastingkosten gebaseerd jouw invullingen. Pas de invullingen soms aan om te kijken wat het meeste oplevert.
  5. Doneert u giften aan het goede doel? Doe dit dan periodiek i.p.v. losse giften. Periodieke giften zijn namelijk aftrekbaar!


Meestal is het doen van belastingaangifte een kwestie van er goed voor gaan zitten, kop koffie of thee erbij en gaan! Mocht je er niet uitkomen, is jouw financiële situatie complex? Dan kun je altijd hulp inschakelen van een betrouwbaar administratiekantoor!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Een nare lucht uit je douche afvoer? Zo kom je er vanaf!

Shampoos: vet haar, droog haar, haaruitval en meer!

De vinyl legging