Bescherm jouw wekker en de ziekehuizen tegen stroomuitval


De digitale wekker die knippert, de programmering voor de verwarming of erger nog, de computer die uitviel terwijl jij net aan hét rapport van het jaar aan het werken was. Dit zijn tekenen en gevolgen van de stroom die er thuis even afviel. Nu is de wekker zo weer opnieuw ingesteld en ook de programmering voor de verwarming terug zetten duurt niet al te lang. Maar dat rapport. Dat is een groter probleem. Met gekruiste vingers en een kleine kriebel in je buik start je de pc opnieuw op en hoop je maar dat het rapport automatisch is opgeslagen.

Beschermen tegen stroomuitval

Thuis kom je er nog wel overheen, de stroom die even wegvalt. Of dit nu komt door de mannen die aan het elektriciteitskastje in jouw straat werken, de stoppen die doorslaan of een dip in de spanning in het algemeen. Maar in het ziekenhuis, datacenters en scheepswerven is het uitvallen van de stroom wel meer dan een beetje vervelend tot levensbedreigend.
Waar de lampjes, wekkers en computers thuis zijn aangesloten op het netwerk zijn de ziekenhuizen aangesloten op aggregaten en noodstroomvoorzieningen.

Aggregaten en noodstroom voor velen branches

  • Zo zijn er velen en velen verschillende uiteenlopende aggregaten:
  • IT bedrijven
  • Laboratoria
  • Ziekenhuis
  • Schepen
  • Scheepswerven
  • Booreilanden
  • En meer

In Nederland is SIM Holland een grote speler op het gebied van aggregaten en noodstroom. Met 85 jaar ervaring in de aggregaat wereld en als eerste Nederlandse leverancier van het merk SDMO zijn zij een grote speler en betrouwbaar in hun adviezen en ideeën.

Verschil aggregaat en generator

Een aggregaat wekt zelf zijn stroom op waardoor het niet afhankelijk is van de netwerkspanning. Dit kan hij doen dankzij zijn eigen motor. Deze werkt vaak op diesel of benzine als energiebron, soms ook op een andere fossiele brandstof.

Een generator daar in tegen heeft een externe energie bron nodig en wekt zelf geen stroom op. Bijvoorbeeld de fietsdynamo. Jij bent dan de externe energiebron, de energie verplaatst zich van het fietswiel naar het wieltje van de dynamo, welke de beweging omzet in stroom voor de fietsverlichting.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Een nare lucht uit je douche afvoer? Zo kom je er vanaf!

Shampoos: vet haar, droog haar, haaruitval en meer!

De vinyl legging