De geheimen van de Indonesische keuken

Ontdek de geheimen van de Indonesische keuken

De Indonesische keuken is erg uitgebreid. Dit heeft vooral te maken met de verscheidenheid van het land zelf. Indonesië telt zo'n 16.000 eilanden, waarvan er zo ongeveer enkele duizenden bewoond zijn. Veel van deze eilanden kennen zo hun eigen specialiteiten, hun eigen recepten. Een simpel voorbeeld is dat recepten op Sumatra veel pittiger zijn dan op Java. Dit maak de Indonesische keuken erg divers.

Invloeden van buitenaf

De Indonesische keuken heeft onder verschillende invloeden gestaan, zo zijn de Indiase, Arabische, Chinese en Nederlandse keuken van invloed geweest op de Indonesische keuken en hebben deze elk hun bijdrage geleverd aan de grote diversiteit van gerechten. Door de handel met China en Nederland heeft tarwe in de vorm van noedels, bami, brood en roti een plek op de Indonesische menukaart verworven.

Bekend om de Pindasauzen

Wie aan de Indonesische keuken denkt, denkt al snel aan verschillende gerechten zoals soto, gadogado, nasi goreng en saté. De gerechten gadogado, nasi goreng en saté worden afgemaakt door een lekkere pindasaus. In Indonesië kennen ze erg veel verschillende soorten Indonesische pindasauzen, zo is er:

Lekkere gerechten voor bij de verschillende pindasauzen

Een lekkere Petjel groentesalade is een gezonde salade die bestaat uit een mix van geblancheerde groenten. Combineer deze frisse salade, die bestaat uit witte kool, spitskool, taugé en spinazie, met een lekkere Indonesische Petjel saus. Dit gerecht is erg geliefd bij vegetariërs. 

Naast een Petjel groentesalade is Asinan ook een erg geliefd gerecht in Indonesië. Vooral de hoofdstad Jakarta vind je deze salade van verse groenten en fruit overal op straat en is het verkrijgbaar in kleine eetstalletjes. Nadat de mix van groenten en fruit voorzichtig door elkaar is geschept wordt de Asinan saus gebruikt als dressing. Een echte aanrader!

Zoals je al kan lezen herbergt de Indonesische keuken vele geheimen. Ontdek deze geheimen één voor één met de verschillende pindasauzen!









Reacties

Populaire posts van deze blog

Shampoos: vet haar, droog haar, haaruitval en meer!

Een nare lucht uit je douche afvoer? Zo kom je er vanaf!

De vinyl legging