Een aanhangwagen kopen maakt het werk veel lichter!

Een aanhanger maakt het werk stukken lichter

Van plan om een (nieuwe) aanhangwagen te kopen? Dan is het belangrijk dat je een aanhanger koopt die bij je past. Het gebruiksgemak blijft namelijk het belangrijkst. Wanneer het gebruiksgemak tegenvalt, kost dit tijd. En je raad het waarschijnlijk al.. tijd kost geld. 

Daarnaast zijn er tal van verschillende aanbieders van aanhangwagens. Koop je een aanhangwagen van Eduard, Hapert, Hulco, Anssems of een Henra? Laat je daarom altijd goed informeren over de verschillende merken en types aanhangers. 

Kwaliteit gaat boven kwantiteit

Welke aanhangwagen je ook kiest, naast gebruiksgemak draait het natuurlijk ook om de kwaliteit van de aanhanger. Bij het kopen van een aanhangwagen moet je er ook over nadenken wat je met de aanhanger gaat vervoeren en of de aanhanger dit wel aankan. 

Welk rijbewijs heb ik nodig voor een aanhangwagen?

Het benodigde rijbewijs voor het rijden met een aanhangwagen is afhankelijk van de maximale massa van de aanhangwagen die is toegestaan. De maximale massa bereken je door het lege gewicht (gewicht van de aanhanger) bij het maximale laadvermogen (lading) op te tellen. Ben je in het bezit van rijbewijs B? Dan mag je met de auto:
  • Een aanhanger trekken van maximaal 750 kilo massa.
  • Een aanhanger trekken van meer dan 750 kilo, mits de auto en aanhangwagen samen niet boven de 3.500 kilo massa uitkomen. 
Heb je een rijbewijs B+? Dan mag je iedere aanhangwagen trekken mits het gewicht van de auto én aanhanger samen niet meer dan 4.250 kilo massa is. Heb je rijbewijs BE? Dan mag je een aanhanger trekken van maximaal 3.500 kilo massa!




Reacties

Populaire posts van deze blog

Shampoos: vet haar, droog haar, haaruitval en meer!

Een nare lucht uit je douche afvoer? Zo kom je er vanaf!

De vinyl legging