Hoe organiseer je het perfecte bedrijfsuitje?

Organiseer het perfecte bedrijfsuitje

Bij de meeste bedrijven wordt er jaarlijks een bedrijfsuitje georganiseerd. Een uitje waar veel collega's naar uitkijken, zeker wanneer het uitje gepland is. Maar hoe wordt een bedrijfsuitje succesvol? Het zit 'm in de details. 

Zorg ervoor dat het bedrijfsuitje ontspannend is. Het is belangrijk dat je je collega's een bedrijfsuitje niet gaan zien als een verplichting, plan je het bedrijfsuitje helemaal vol met verplichte elementen zoals presentaties of is het doel van teambuilding te duidelijk aanwezig? Dan is de kans groot dat je collega's het bedrijfsuitje gaan ervaren als een verplichting, als een dag als andere werkdagen. Zorg daarom dat een bedrijfsuitje ontspannend en leuk is. 

Iedereen wil bij een leuk bedrijf werken

Niet dat het bedrijfsuitje een noodzaak is, maar één of meerdere bedrijfsuitjes bestempelen een bedrijf al snel als 'leuk bedrijf om voor te werken'. Onder bedrijfsuitjes kun je ook een vrijdagmiddagborrel of een keer uit eten verstaan, het bevordert de sfeer tussen collega's en zorgen ervoor dat men graag naar het werk gaat. Een bedrijf waar mensen graag voor willen werken is voor veel mensen een leuk bedrijf. Wanneer collega's graag naar het werk gaan, betekent dit al snel dat de prestaties op de werkvloer ook hoger liggen. Een bedrijfsuitje is daardoor niet alleen op het moment zelf belangrijk, maar kan dus ook op de langere termijn ervoor zorgen dat collega's zich graag 100% inzetten voor het bedrijf. 

Wat is nou een leuke activiteit?

Leuke activiteiten voor een bedrijfsuitje zijn er genoeg, denk aan een Escape Room, karten of lasergamen. Een beetje de standaard activiteiten voor een bedrijfsuitje, dat moet ik toegeven. Maar wat is nou een activiteit die het contact tussen collega's intensiveert en tegelijkertijd collega's verbindt? Organiseer een tafelvoetbaltoernooi voor collega's. Het spelelement zorgt ervoor dat collega's hun ware gezicht laten zien en dat komt de sfeer alleen maar ten goede! 


Stedentrips, een opkomende trend

Een opkomende trend van de laatste jaren is toch wel de stedentrip. Een bedrijfsuitje in Amsterdam, maar het kan ook gekker door bijvoorbeeld een korte stedentrip in bijvoorbeeld Parijs of Gent. Onze hoofdstad biedt voor ieder wat wils. De gehele dag met collega's op pad door de binnenstad, alle toeristische trekpleisters zoals het Vondelpark en De Dam kunnen worden bezocht. 

Het perfecte bedrijfsuitje

De kans op een succesvol bedrijfsuitje is het grootst als de meerderheid van de collega's de activiteiten leuk vinden. Inventariseer van te voren wat iedereen leuk vindt, op deze manier kom je er al snel achter wat voor soort activiteit in de smaak valt en kun je het perfecte bedrijfsuitje organiseren!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Shampoos: vet haar, droog haar, haaruitval en meer!

Een nare lucht uit je douche afvoer? Zo kom je er vanaf!

De vinyl legging