Kies ik voor laminaat of voor PVC?

Kies ik voor laminaat of toch voor PVC?

Je hebt een nieuwe woning gekocht of je wil je huidige vloer aanpakken. Kies je dan voor een laminaatvloer of juist voor PVC? Een vraag die iedereen zichzelf stelt tijdens een verbouwing. Om tot een goede keuze te komen is het belangrijk dat je de voor- en nadelen van beide parketvloeren op een rijtje hebt staan.

Een verschil in materiaal

Een PVC vloer is samengesteld uit kunststof, maar de verschillende PVC vloeren zijn tegenwoordig niet meer te onderscheiden van een echte houten vloer. De dikte van een PVC vloer is zo ongeveer 3 millimeter, daar waar een laminaatvloer weer is opgebouwd uit verschillende laagjes. De toplaag is van kunststof, dit zorgt er voor dat het parket tegen een stootje kan.

Wezenlijke verschillen tussen PVC en laminaat

Het verschil tussen een PVC vloer en een laminaatvloer is waarschijnlijk het geluid. Een laminaatvloer produceert meer geluid, dit komt doordat laminaat wat stijver van vorm is. Om het geluid van een laminaatvloer enigszins te reduceren wordt er bij het leggen van een laminaatvloer gebruik gemaakt van een ondervloer.

Daarnaast is het prijsverschil een grote factor in de keuze van mensen tussen een laminaat of een PVC vloer. Voor een kwaliteit PVC vloer betaal je al snel € 30,- de vierkante meter. Een laminaatvloer is er al vanaf € 5,95 de vierkante meter, een kwalitatieve vloer kost ongeveer € 20,- de vierkante meter. Op een woonkamer van bijvoorbeeld 25 vierkante meter scheelt dit al € 250,- tussen een kwaliteit PVC vloer of een kwaliteit laminaatvloer.

Kwaliteit

Een PVC vloer is van sterke kwaliteit en gaat jarenlang mee. Vanwege de duurzaamheid en kwaliteit wordt een PVC vloer ook veel gebruikt in bijvoorbeeld kantines. De slijtlaag zorgt ervoor dat een PVC vloer geen krassen vertoond, ook niet na jarenlang gebruik. Laminaat is ook duurzaam, maar dit is grotendeels afhankelijk van de dikte die de toplaag heeft en of er een beschermlaag aanwezig is.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Shampoos: vet haar, droog haar, haaruitval en meer!

Een nare lucht uit je douche afvoer? Zo kom je er vanaf!

De vinyl legging