Verbouwen of verkopen?

Wil ik gaan verbouwen of ga ik mijn huis verkopen?

Verbouwen of verkopen? Een dilemma waar veel mensen mee zitten. Is het huis al een tijdje te klein en ben je toe aan een nieuwe, frisse start in een nieuw huis, in een nieuwe omgeving. Maar, aan de andere kant zit je op een prima locatie met de winkels dichtbij, school van kinderen op een loopafstand en is het een perfecte buurt. Dan komt het dilemma al snel om de hoek kijken, wat ga je doen? Ga je verbouwen of verkopen?

Beide opties hebben zo hun eigen voor- en nadelen. Het hangt voornamelijk af van je woonwensen of het verstandiger is om een nieuwe woning te zoeken of de handen uit de mouwen te steken voor een verbouwing.

Extra ruimte creëren 

Wanneer je wil verhuizen vanwege ruimtegebrek in huis, kun je eerst goed nadenken of het ruimtegebrek eventueel op te lossen is met een verbouwing. Ben je tevreden met het huis, dan is verbouwen de ideale oplossing. Ruimte creëren in een bestaande woning kan eigenlijk heel eenvoudig doen met bijvoorbeeld een dakopbouw. Met een dakopbouw realiseer je heel eenvoudig een extra kamer, maar het kan er ook voor zorgen dat je een hele nieuwe verdieping in huis realiseert. Heb je ruimtegebrek in huis en denk je daarom aan verhuizen, bedenk dan eerst waarvoor extra ruimte gewenst is. Met een verbouwing als een dakopbouw is extra ruimte snel gecreëerd en kan het huis weer voldoen aan de gewenste ruimte.

Het huis toch verkopen

Ben je niet tevreden met de ruimte in huis, om het huis en is de omgeving niet helemaal ideaal dan is verhuizen natuurlijk de beste optie. De tijd dat het huis te koop staat is een redelijke spannende tijd, zijn er mensen geïnteresseerd in onze woning? Wat vinden eventuele geïnteresseerden van de gestelde vraagprijs? Pas wanneer de woning verkocht is kun je met een gerust hart op huizenjacht. Heb je al een nieuwe woning gekocht en is huidige woning nog (steeds) niet verkocht? Geen stress! Tegenwoordig zijn er genoeg makelaars die zorgen voor een directe verkoop van uw woning door woningen zelf op te kopen. Ja, je leest het goed, makelaars die zelf een huis opkopen en in eigen beheer weer verder verkopen.

Welke optie voldoet aan je woonwensen

Wanneer je huidige woning niet meer verder kan voldoen aan de woonwensen die je wilt realiseren, dan is verkopen en op zoek gaan naar een nieuwe woning de beste oplossing. Heeft je huidige woning de potentie om aan je woonwensen te voldoen, door bijvoorbeeld een aanbouw, dan is verbouwen de meest verstandige optie!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Shampoos: vet haar, droog haar, haaruitval en meer!

Een nare lucht uit je douche afvoer? Zo kom je er vanaf!

De vinyl legging