Wat geef je je personeel met kerst?

Wat geef ik mijn personeel met kerst?

Een vraag die menig ondernemer en/of manager zichzelf stelt in deze dagen. Buiten de zaken om is het kerstgeschenk voor het personeel de grootste breinbreker. Geef je je personeel een cadeaubon van internetgigant Bol.com of geef je je het personeel een traditioneel kerstpakket? 

Wanneer er besloten wordt om het personeel een traditioneel kerstpakket te geven is het nog maar de vraag of zij er wel op zitten te wachten. Onderzoek heeft aangetoond dat het goed is voor het moraal van het personeel om deze tijdens de feestdagen een kerstpakket te geven. Je zou het niet denken, maar een ouderwets kerstpakket met eten en drinken heeft nog steeds de voorkeur. Dit wetende kun je als ondernemer/manager in ieder geval met een gerust hart op jacht naar het juiste kerstpakket voor het personeel. 


Het traditionele kerstpakket

Zoals zojuist al even benoemd valt het traditionele kerstpakket nog altijd in goede aarde en staat deze zelfs nog altijd op het favorietenlijstje van menig medewerker. Een traditioneel kerstpakket bestaat uit eten en drinken, maar je kunt het zo gek mogelijk maken. Zo zijn kerstpakketten uit te breiden met alcohol of leuke (kleine) artikelen, zoals bijvoorbeeld kaarsen of een dienblad. Door het traditionele kerstpakket uit te breiden met leuke accessoires is het een leuke verassing om weg te geven aan het personeel. De inhoud nog leuk verpakken in een leuke geschenkverpakking? De keuze is tegenwoordig een reuze met de meest uiteenlopende thema's!

Stel een eigen kerstpakket samen

Naast de traditionele kerstpakketten is het de laatste jaren steeds meer een trend geworden om een custom made kerstpakket weg te geven aan het personeel. Met een custom made kerstpakket laat je aan je medewerkers zien dat je echte de moeite doet voor hen en hiermee heb je direct een mooi en persoonlijk kerstgeschenk. Een custom made pakket met logo van het bedrijf inclusief een leuke inhoud, opgevuld met decoratief opvulmateriaal.

Geen inspiratie?

Geen inspiratie voor een leuk kerstpakket dit jaar? Een goede fles wijn, bijvoorbeeld verpakt in een houten flessendoos, doet het natuurlijk altijd goed. Combineer een goede fles wijn met bijvoorbeeld een hapje of wanneer de zaken goed gegaan zijn, een kleine bonus. Maar let wel op, niet iedereen drinkt alcohol. Een goed kerstpakket is dus nog niet zo makkelijk als het lijkt, de keuze is een reuze en het is belangrijk dat je goed nadenkt over de boodschap die je als bedrijf wilt uitstralen naar je medewerkers!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Shampoos: vet haar, droog haar, haaruitval en meer!

Een nare lucht uit je douche afvoer? Zo kom je er vanaf!

De vinyl legging