Haren, boomwortels en frituurvet: pure horror voor jouw riolering

Hoe voorkom je rioolproblemen?


Oeps, gisteravond toch net te veel etensresten door de gootsteen gespoeld? Of dacht je dat een béétje frituurvet wel door het toilet kon? Dat leidt onvermijdelijk tot verstoppingen.

Maar ook als je echt alleen water door de gootsteen spoelt, kan een verstopping makkelijk ontstaan. Wat denk je van:

  • Haren in de douche
  • Plakkende zeepresten in de afvoer 
  • Een slecht aangelegde afvoer
  • Of wortels die de buizen buitenshuis kapotmaken

We geven je enkele tips om rioolproblemen te voorkomen.

Douche zonder verstoppingen

Zorg dat je de afvoer bedekt met zo een doucheputgaasje. Je kent ze wel: die afdek roosters die jouw haren opvangen. Vies om schoon te maken, dat zeker, maar dat scheelt wel een hoop plakkende haren in je afvoer!


Gootsteen zonder verstoppingen


Zoals gezegd, door een gootsteen spoel je: water! Kook eens in de zoveel tijd een ketel water en verwen je afvoer met een goede hete slok! Het kokendhete water neemt al veel vuil mee, weg uit jouw leidingen! Wil je je leiding écht goed schoon maken? Zeg maar op het ‘voorjaarsschoonmaak-niveau’? Meng het kokende water dan met een beetje koffieprut! Dit neemt ook de hardnekkige viezigheid mee!

Preventief verstoppingen voorkomen

Veel bedrijven gespecialiseerd in het ontstoppen van de riolering bieden ook de preventieve ontstoppingsdienst https://www.snoeibv.nl/rioolwerk.html aan. Zij maken dan periodiek de afvoer en het riool voor u schoon. Dit scheelt een hoop tijd én vooral geld. Door het goed schoon laten maken van de leidingen, wordt de kans op verstoppingen geminimaliseerd.

Heb je alles hebben geprobeerd? Toch last van een niet functionerend riool?

Misschien ligt dit wel aan de boomwortels in de straat of de aanleg van jouw riolering bij de bouw van het huis. Soms ontstaan de problemen buiten je eigen macht om.
Dan heb je een expert nodig op het gebied van rioolwerk. https://www.snoeibv.nl/rioolwerk.html Deze experts helpen jou bij stankoverlast, verstoppingen, rioolinspecties en kapotte rioleringen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Shampoos: vet haar, droog haar, haaruitval en meer!

Een nare lucht uit je douche afvoer? Zo kom je er vanaf!

De vinyl legging