Heb jij ook het fietsvirus te pakken?

Nederland fietsland!

Nederlands succes in de wielerwereld heeft ervoor gezorgd dat veel kinderen, mannen en vrouwen het fietsvirus te pakken hebben. De verkoop van wielrenfietsen is explosief gestegen na successen van Tom Dumoulin, won natuurlijk eerder de Giro en presteerde goed in de Tour en niet vergeten het succes bij de vrouwen met Anna van der Breggen en Annemiek van Vleuten. 
Heb jij het virus ook te pakken en wil je weten welke benodigdheden belangrijk zijn als startend fietser? Het is als beginneling best lastig om te weten wat er nou echt nodig is, om een goede start te maken hebben wij de 3 belangrijkste dingen op een rijtje gezet!

Een racefiets

Wanneer je start met wielrennen heb je natuurlijk een racefiets, je kunt immers niet zonder. Een racefiets kopen kan bij iedere fietsendealer en online is het aanbod immens groot. Het is wel belangrijk dat je een fiets koopt waarop je comfortabel zit, je bent natuurlijk van plan om veel kilometers te maken. Wees er dus zeker van welk framemaat je nodig hebt, dit maakt het zoeken naar een wielrenfiets al een stuk eenvoudiger. Er zijn veel verschillende soorten wielrenfietsen met flinke verschillen in de prijs, zo is een wielrenfiets van een bekend merk als Merida duurder dan een wielrenfiets van een onbekend merk. Wanneer je besluit om een Merida fiets te kopen, ga dan op zoek naar aanbiedingen want de prijzen van bekende merken zijn niet te vergelijken met de minder bekende merken. Vind je een scherp geprijsde racefiets van een onbekend merk, schroom niet want deze zullen echt niet veel afdoen aan de racefietsen van bekendere merken.

Je wielerkleding

Na het kiezen van een goede fiets is het belangrijk dat je op zoek gaat naar wielerkleding. Het wordt afgeraden om zonder wielerkleding je eerste kilometers te gaan maken op de racefiets. Het is bij een wielerbroek erg belangrijk dat de zeem van een goede kwaliteit is, deze zorgt ervoor dat je een stuk makkelijker zit en vermindert de kans op zadelpijn. Daarnaast moet je zorgen voor een helm, deze zijn er in verschillende soorten, maten en prijzen. Bij het kiezen van een helm zijn er niet gek veel dingen waar je op kunt letten. Een helm is een helm!

Bidon voor in je bidonhouder

Tijdens het fietsen is het lekker als je af en toe een slok drinken kunt nemen, wielrennen is een intensieve sport. Neem daarom altijd een bidon met water mee. Zeker bij warm weer verlies je tijdens een goede fietsrit veel vocht en het is daarom erg belangrijk om goed te blijven drinken. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Shampoos: vet haar, droog haar, haaruitval en meer!

Een nare lucht uit je douche afvoer? Zo kom je er vanaf!

De vinyl legging