HR ++ glas voor meer warmte en minder kou

HR ++ glas, misschien heb je er wel eens van gehoord. Misschien ben je jezelf wel aan het oriënteren voor nieuwe kozijnen thuis en heb je deze term voorbij zien komen. Je weet dat het beter is voor de isolatiewaarde en dus op de lange termijn geld bespaart. We vertellen je wat meer over dit type glas. Hoe werkt dit en wat zijn de voordelen.

Wat is HR ++ Glas? We leggen het je uit


HR++ glas is glas dat de isolatiewaarde van jouw huis verhoogt. HR ++ glas houdt de wind en kou namelijk buiten en tegelijkertijd de warmte van je verwarming binnen. Zo  stook je niet voor niets én stook je je huis makkelijker warm. De (vries)kou van buiten heeft namelijk geen invloed op jouw comfortabele temperatuur binnen.



Hoe werkt HR ++ glas? 


HR ++ glas bestaat uit twee lagen glas. Eén van de lagen glas is gecoat met een metalen laagje. Deze reflecteert de warmtestraling weer terug naar binnen, of juist terug naar buiten. Tussen de twee lagen glas vind je edelgas, dit geleidt slecht en dus kan de kou van buiten niet via het raam naar binnen komen.

Hoe warm staat jouw thermostaat thuis? Zet jij hem standaard op 19, 20, 21 graden? Of misschien wel hoger?

Nu heeft HR ++ glas verschillende voordelen zoals:

Beter voor het milieu

Een logisch gevolg van het isoleren van uw huis, door bijvoorbeeld  kozijnen met HR ++ glas te laten plaatsen, is dat je minder hoeft te stoken om het thuis aangenaam warm te hebben. Dus hoe streng de winter ook wordt, die comfortabele temperatuur bereik je makkelijker en sneller! En hoe minder we stoken hoe minder uitstoot, en dat vindt het milieu dan weer fijn!

Lage stookkosten

Wat samenhangt met het minder stoken, zoals net benoemd, is natuurlijk ook dat jouw maandelijkse stookkosten dalen. Omdat je geen warmte verliest én geen kou binnen krijgt, is het stoken makkelijker én verbruik je minder. Dus HR ++ glas is niet alleen goed voor het milieu maar ook voor jouw eigen portemonnee. Zo heeft de Rijksoverheid een overzicht over de geschatte besparingen per type huis bij gebruikt van HR ++ glas.




Reacties

Populaire posts van deze blog

Shampoos: vet haar, droog haar, haaruitval en meer!

Een nare lucht uit je douche afvoer? Zo kom je er vanaf!

De vinyl legging