Met een echte Sinterklaas zak maak je indruk bij de kinderen

Maak indruk bij kinderen met een echte Sinterklaas zak

Elk jaar als de Sint zijn intocht doet omstreeks halverwege november zijn de kinderen weer gespannen, zit er dit jaar weer wat voor mij in de zak?! Om tijdens het Sinterklaasfeest de kinderen te doen blijven geloven dat de Sint écht bestaat is het natuurlijk geen overbodige luxe wanneer de cadeaus in een echte Sinterklaas zak zitten.
Het kinderfeest blijft voor veel kinderen spannend, zeker omdat sinds de aantocht van de Goedheiligman, dagelijks het Sinterklaasjournaal op TV is. Voor veel ouders blijft het daarom redelijk eenvoudig om de mythe een paar jaar in stand te houden. Door tijdens Pakjesavond de cadeaus in een echte jute zak, want een Sinterklaas zak is niets minder dan een bedrukte jute zak, te stoppen blijft het feest een écht kinderfeest waar veel kinderen jaar in, jaar uit naar uitkijken.

Magisch denken, het geheim achter Sinterklaas 

Bij jonge kinderen lopen werkelijkheid en fantasie nog vaak door elkaar heen, dit wordt ook wel magisch denken genoemd. Dankzij het 'magisch denken' van jonge kinderen is er bij kinderen veel mogelijk, dit zorgt er namelijk voor dat ze bijvoorbeeld geloven in sprookjes (en dus ook het Sinterklaasfeest). Omdat jonge kinderen dus eigenlijk geen onderscheid kunnen maken tussen wat werkelijkheid is en wat fantasie is, is alles wat ze zien écht. Dit is ook precies de reden waarom het als ouder geen zin heeft om een jong kind te vertellen dat Sinterklaas niet bestaat. Ziet het kind, ná het vertellen van het verschrikkelijke nieuws, Sinterklaas op TV, dan zal het kind eigenlijk vrijwel direct weer geloven. 


Houd het feest nog even in leven

Heb je nog jonge kinderen en zijn deze nog niet op een leeftijd dat ze eigenlijk 'niet meer horen te geloven' in Sinterklaas? Houd het feest dan nog even in leven door de cadeaus in echte sinterklaas zakken te stoppen. Want vergeet niet dat de echte zak van Sinterklaas indruk maakt bij je kinderen! ;) 


Reacties

Populaire posts van deze blog

Shampoos: vet haar, droog haar, haaruitval en meer!

Een nare lucht uit je douche afvoer? Zo kom je er vanaf!

De vinyl legging