Internet voor transparantie, voor contact en voor bekendheid


Nieuws gaat sneller dan ooit

Dankzij het internet is de wereld veel transparanter geworden. Zeker vergeleken met zeg een jaar of 10 terug. Het nieuws reist sneller het wereldrond dan ooit. “Als een lopend vuurtje” of “de Tam Tam is weer langs geweest” zijn uitdrukkingen die we eigenlijk net zo goed uit ons Nederlandse woordenboek kunnen strepen. 
Als de gele-hesjes-demonstratie in Frankrijk nog niet eens is afgelopen, staan de nieuwswebsites er al vol van en weten niet alleen wij in Nederland, maar ook heel Amerika hoeveel politieagenten er zijn aangevallen, en hoeveel demonstranten opgepakt.



Klanten zijn halve professionals

Naast het nieuws dat zich snel verspreidt, zijn klanten tegenwoordig ook halve professionals, of zo denken zij in elk geval. Ze zijn bekend met de prijzen van de concurrenten, weten alle ins en outs van de merken die je verkoopt en hebben ook geruchten opgevangen van fraude in jouw zusterbedrijf.

Heel groot bereik door middel van het internet

Maar waarom, waarom zijn we dan toch zo blij het internet? Omdat iedereen het gebruikt. Oké, dat is misschien een statement van niks. We pakken er even wat cijfers bij.

Zo stelt het CBS dat in Nederland 98% van de huishoudens toegang heeft tot het internet. Wat 9% hoger ligt dan het gemiddelde van Europa. Nogmaals, omdat (bijna) iedereen het gebruikt.

Als ondernemer is dit natuurlijk bijzonder interessant: je kunt bijna heel Nederland bereiken via het Internet!  Met jouw eigen website of webshop kun je mensen informeren, contacteren, verkopen etc.
Dan moet je natuurlijk nog wel even bekendheid opbouwen bij jouw doelgroep. (Het blijft marketing he?) Dit doen we dan natuurlijk ook met onlinemarketing en andere termen zoals SEO.

Zo, dit wist je al. Je weet wat een website is, je weet wat een webshop is. En ook van onlinemarketing heb je wel eens gehoord.

Zelf meedoen op het wereldwijde web


Maar wat nu als je zelf een website wilt laten bouwen? Als je zelf mee wilt doen in het wereldwijde web? Dan heb je expertise nodig.
Een ontwerper om mee te beginnen, hoe zorg je ervoor dat jouw website het karakter van jouw website uitstraalt?
Een bouwer, iemand die weet hoe je onlinesteen voor onlinesteen een website opbouwt.
En een onlinemarketeer, want als niemand weet van het bestaan van je website, heb je ook geen bezoekers.




De benodigde expertise vind je, hoe verassend, ook online. Zo heb je websites die je alles vertellen door middel van uitgebreide blogs. Of websites die je verschillende offerteslaten aanbieden voor bijvoorbeeld het maken van een nieuwe webshop. Deze sites doen dit vaak vrijblijvend. Check dit voordat je gebruik maakt van de diensten van deze websites. Ook kun je natuurlijk gebruik maken van misschien wel de meest gebruikte website van het internet: Google.

Waar we “Als een lopend vuurtje gaan” kunnen schrappen uit het woordenboek, hebben we “Googelen” enkele jaren gelden toegevoegd.

Ben jij ondernemer? Welke voordelen van het internet gebruik jij?

Reacties

Populaire posts van deze blog

Shampoos: vet haar, droog haar, haaruitval en meer!

Een nare lucht uit je douche afvoer? Zo kom je er vanaf!

De vinyl legging