Wat zijn de nieuwste trends op het gebied van badkamers?

Wat zijn in 2019 de trends voor in de badkamer?

Ben je van plan om je badkamer te renoveren, maar wil je je eerst oriënteren op de nieuwste trends op het gebied van badkamers in 2019? In deze blog lees je de nieuwste trends in badkamerland. 
De badkamer is de eerste ruimte in het huis die nog wel eens wordt overgeslagen als het gaat om make-overs in huis. De meeste mensen zien de badkamer namelijk als een (te) groot project en stellen het daarom uit. Ben je nu echt van plan om de badkamer echt eens aan te pakken in het nieuwe jaar, dan wil je natuurlijk wel weten wat de trends zijn in badkamerland. Wij nemen je daarin graag mee!

Het gebruik van hout

Een van de trends in het nieuwe jaar is het gebruik van hout in de badkamer. Hout heeft in de inrichting van de meeste woningen al een prominente plek gekregen, maar is ook steeds meer geliefd in de badkamer. Door de warme uitstraling van hout en dat het eigenlijk in elk interieur past wordt hout steeds meer toegepast in de badkamer. Omdat hout een natuurlijk materiaal is, is het belangrijk dat er een goede ventilatie aanwezig is in de badkamer.

Maak van een jungle van je badkamer

Naast de toename in het gebruik van hout in de badkamer, zien we ook steeds meer 'groen' in de badkamer. Het gebruik van planten in de badkamer is op zichzelf niets nieuws, maar vanwege de natuurlijke uitstraling is het erg in trek. Speciale badkamerplanten maken de badkamer helemaal af. 
Maak een statement
De allergrootste trend voor het nieuwe jaar zijn spiegels, in alle vormen en maten. Klein of groot, het maakt allemaal niet uit. Door de trend van rechte vormen als het gaat om kranen zijn spiegels de grote tegenhanger van de strakke lijnen. Spiegels zorgen namelijk voor:
  • Frisse uitstraling
  • Ruimtelijk effect
  • Speels oogopslag

Je droombadkamer realiseren

Nu het eindelijk tijd is om die badkamer eens goed aan te pakken wil je natuurlijk je droombadkamer realiseren. Om een goede keuze te maken op het gebied van de indeling en inrichting van je badkamer is het verstandig om een moodboard te maken waarop je verschillende stijlen, materialen, kleuren en producten bij elkaar zet die jou als persoon erg aanspreken. Bij het maken van een moodboard zie je snel wat wel of niet bij elkaar past en maakt het een stuk makkelijker om jouw gedroomde badkamer te realiseren!




Reacties

Populaire posts van deze blog

Shampoos: vet haar, droog haar, haaruitval en meer!

Een nare lucht uit je douche afvoer? Zo kom je er vanaf!

De vinyl legging