Ready? Set! GO! En rijlessen maar.


Yes, je bent 16,5! Dat is reden voor een feestje! Je moet natuurlijk sowieso elke reden voor een feestje aangrijpen, maar deze specifieke leeftijd zorgt er ook nog eens voor dat je mag beginnen met rijlessen! Op naar de vrijheid, gewoon de auto kunnen pakken (als je die kunt lenen natuurlijk!) en niet hoeven wachten op, of haasten voor, de bus! Jij bent er klaar voor, of niet?



Echt? Heb je je eerste les al gepland? Of ben je nog zoekende. Een beetje stuntelend, want waar ga je nu lessen? Alleen al bij jou op school hoor je minimaal 5 verschillende rijschoolnamen voorbij komen. Iedereen is tevreden met zijn of haar rijschool, maar welke is nu de beste optie voor jou?
We geven je enkele tips:

1.    Vraag een proefles aan bij verschillende scholen
Dit is misschien wel de meest praktische tip. Door een uurtje met je potentiƫle instructeur achter het stuur te zitten weet je meteen of hij/zij bij jou past. Je de manier van uitleg en feedback fijn vindt enzovoorts. O! En soms is zo een proefles nog gratis ook, leuk meegenomen toch?

2.    Vergelijk slagingspercentages
Aan het slagingspercentage kun je goed zien of een rijschool mensen niet te vroeg een examen laat doen, of de rijschool goed is in het lesgeven enzovoorts. Vaak betekent een hoger slagingspercentage dat jouw kans op slagen ook hoger is!

3.    Maak gebruik van een rijschool/rijles-vergelijker
Er bestaan online vergelijkingsprogramma’s die jou een overzicht kunnen geven van rijscholen bij jou in de buurt. Vaak kun je filteren op prijs, locatie, voertuig, slagingspercentages etc. Zo heb jij in 1 oogopslag een duidelijk beeld van de mogelijkheden.

4.    Kijk natuurlijk ook een beetje naar de prijs
De prijzen verschillen behoorlijk tussen de rijscholen. De ene school werkt met een pakket, de ander met alleen losse lessen.

Let op! De laagste les- of uurprijs betekent in dit geval niet perse dat dit ook de beste optie is. Rijscholen concurreren onderling vooral op prijs. Het blijkt dat de minder kwalitatieve scholen sneller hun prijs laten zakken.

De gemiddelde prijs voor een uur les ligt rond de €42,- Op de website van het CBR lees je meer over de gemiddelde totale kosten van het halen van je rijbewijs. 

5.   Check ook even het papiertje van de instructeur
Dit klinkt wel een beetje suf. Dat snappen wij ook wel. Maar dat iemand auto kan rijden hoeft niet perse te betekenen dat hij of zij ook autorijles kan geven. Daarom kun je altijd checken of de instructeur bevoegd is: ibki.nl.

Met onder andere rijlesvergelijkers kun jij verschillende onderdelen toetsen om zo jouw keuze makkelijk te kunnen maken.

Veel succes en plezier met jouw lessen!


Reacties

Populaire posts van deze blog

Shampoos: vet haar, droog haar, haaruitval en meer!

Een nare lucht uit je douche afvoer? Zo kom je er vanaf!

De vinyl legging