Reken af met aanslag en erosie op je gevel

Problemen met de gevel

Na een aantal jaar kan een gevel hier en daar bezaaid zijn met erosie en aanslag. Het weer is van dermate invloed dat de gevel niet meer in goede staat is. Wanneer dit het geval is, is het noodzakelijk dat u de gevel laten reinigen. Om verdere schade aan de gevel te voorkomen is gevelrenovatie van zeer groot belang. Wanneer een gevel kapot is kunnen er problemen als vochtproblemen en schimmelproblemen in huis ontstaan. 
Er zijn verschillende soorten gevelrenovatie mogelijk, afhankelijk van het ernst van het probleem kan er gekozen voor:
  • het vervangen van de stenen
  • het vervangen van het voegwerk
  • het vervangen van de dorpel

Vervangen van de stenen

Wanneer er bijvoorbeeld een scheur in de gevel zit of brokkelen er stenen in de gevel af? Schakel direct een specialist in voor het restaureren van de gevel. De stenen dienen te worden vervangen om verdere schade aan uw woning te voorkomen. Vanwege de scheuren die ontstaan zijn is uw huis eigenlijk niet langer beschermd tegen weersinvloeden als regen en kunnen er lekkages gaan ontstaan. Neem bijvoorbeeld vrieskou, vocht dat in de scheuren zit kan tijdens een vorstperiode vastvriezen en uitzetten. Daarnaast kan de gevel gaan verzakken door toedoen van de scheuren. Voorkom dus verdere schade door het tijdig vervangen van de stenen met gevelrenovatie.

Vervangen van het voegwerk

Als er scheuren in het voegwerk zitten of als er stenen los zitten dan is het belangrijk dat het voegwerk wordt vervangen. Vanwege de hoge kans op schade binnenshuis is het van belang dat er snel wordt geschakeld en laat dus bij de eerste tekenen van losse stenen of scheurvorming uw gevel renoveren.

Vervangen van de dorpel

Wanneer er scheuren of barsten in de dorpel zitten is het belangrijk dat u zo snel mogelijk de dorpel laat vervangen. Schakel een specialist in voor gevelrenovatie. Wanneer u te lang wacht met het vervangen van de dorpel kan de gevel gaan verzakken en bent u met de problemen die daar bij horen nog verder van huis.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Shampoos: vet haar, droog haar, haaruitval en meer!

Een nare lucht uit je douche afvoer? Zo kom je er vanaf!

De vinyl legging