Wat zijn de trends op het gebied van de tuin in 2019?

Wat zijn de nieuwste trends voor een nieuw tuinseizoen?

Zo langzamerhand komt het voorjaar dichter- en dichterbij en dat betekent dat menig persoon met groene vingers jeuk begint te krijgen. Het is daarom belangrijk dat je je verdiept in de nieuwste trends op het gebied van tuinieren. 
Een goede voorbereiding is het halve werk zeggen ze. Om je daarom goed voor te bereiden op de nieuwste trends hebben wij wat trends voor je op een rijtje gezet!

Pastel, pastel en nog eens pastel

Waar pasteltinten in de afgelopen seizoenen steeds meer een prominentere plek kregen in de tuin, wordt pastel dé kleur van het nieuwe tuinseizoen. Waar je nu waarschijnlijk accessoires of andere items in pasteltinten hebt, kan je er nu helemaal aan gaan geloven. Dé trend voor tuinmeubelen zijn tuinmeubelen in lichte kleuren, met een finishing touch met kussen en andere accessoires in dezelfde pasteltinten. Om de tuin één geheel te laten vormen neem je de pasteltinten ook mee in de keuze voor bloemen. Niet de standaard paarse, blauwe of rode bloemen.. maar juist lichtgeel, roomwit en poederroze zijn helemaal hot!

Duurzaamheid troef

De laatste jaren wordt duurzaamheid overal steeds belangrijk, zo ook in de tuin. Het is mooi om leuke accessoires te hebben in je tuin, maar alleen wel als de productie ervan duurzaam is. Aan welke materialen kun je denken voor een duurzame tuin? Een goed voorbeeld is het gebruik van gecertificeerd hout voor bijvoorbeeld het maken van veranda's. Om in het duurzame te blijven, maak zo min mogelijk gebruik van plastic. 

Gezelligheid kent geen tijd onder een veranda

We hadden het net al even over het gebruik van duurzaam hout voor de bouw van een veranda. Dat is niet voor niks, want een veranda wordt de trend van 2019. De veranda wordt de plek om tot rust te komen na een lange werkdag. Met een goede glas wijn of koffie en thee alle stress van je af laten glijden terwijl je over je tuin uitkijkt. Daarnaast biedt een veranda in de zomer beschutting tegen de zon en kun je er 's winters heerlijk uit de wind zitten en genieten. 

Dat veranda's er in verschillende soorten en maten zijn, dat hoef ik je niet te vertellen. Een veranda past in elke tuin, of je nu een landelijke tuin of juist een tuin hebt met een strak en industriële look. Laat je veranda maken door een ervaren hovenier zodat je er zeker van bent dat je een goede veranda hebt waar je nog lang van kunt genieten!

Geen onderhoudsarme tuinen, maar tuinen die leven. Het is daarom ook erg belangrijk dat je regelmatig tuinonderhoud (laat) uitvoeren. Heb jij groene vingers, dan wordt het nieuwe tuinseizoen echt JOUW seizoen. Een levendige tuin brengt rust en dat is toch juist waar een tuin voor dient, nietwaar? 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Shampoos: vet haar, droog haar, haaruitval en meer!

Een nare lucht uit je douche afvoer? Zo kom je er vanaf!

De vinyl legging