Yin en Yang in je tuin?

Is jouw tuin dé plek waar jij je kunt opladen?

Om aan de dagelijkse sleur te ontsnappen en alle stress van je te laten afglijden kan een tuin een grote rol spelen. De plek waar je met een kop koffie of thee heerlijk tot rust kunt komen en je gedachten kunt verzetten. Zulke tuinen noemen we energetische tuinen, heb jij er al één?
In een energetische tuin is alles yin en yang, alles is in evenwicht en in volledige harmonie met de bewoners. Een echt, natuurlijk paradijs waar je je kunt opladen na een lange dag werk. 

De Feng-Shui tuin, de plek om tot rust te komen

Een tuin waar je zeker weten tot rust kunt komen is een zogeheten Feng-Shui tuin, een tuin die gebaseerd is op de Feng-Shui filosofie. Bij deze filosofie draait het erom om het vinden van de optimale balans tussen Yin en Yang. Wanneer je deze optimale balans weet te vinden stroomt de levensenergie, de Chi, door je lichaam. In het geval van een tuin, stroomt deze levensenergie dus door je tuin en kom je helemaal tot rust en is de tuin de ideale plek om weer helemaal op te laden. De begrippen Yin en Yang staan voor tegenstellingen, bijvoorbeeld licht en donker en dit wordt vertaald naar een tuinontwerp. In een feel good garden vind je een balans tussen lichte en schaduwplekken in je tuin en wordt daar de beplanting op aangepast, waar een mix van kleuren wordt gebruikt. 

De elementen op de juiste plek

Bij de filosofie Feng-Shui wordt er uitgegaan van 5 elementen die allemaal met in elkaar in verbinding staan. De 5 elementen zijn:
  • Water
  • Hout
  • Vuur
  • Aarde
  • Metaal
Om dit concreet te vertalen naar je tuin gaat het erom dat de juiste planten, materialen en kleuren op de juiste plek staan. 











Om tot jouw perfecte tuin te komen is het belangrijk dat je weet wat je wilt in je tuin. Deze wensen zullen het uitgangspunt vormen van de tuin. Laat jouw wensen vertalen naar een Feng Shui tuin en jouw tuin wordt dé plek waar je je kunt opladen!


Reacties

Populaire posts van deze blog

Shampoos: vet haar, droog haar, haaruitval en meer!

Een nare lucht uit je douche afvoer? Zo kom je er vanaf!

De vinyl legging