“je voudrais une baguette s'il vous plait”

Frankrijk is voor veel Nederlanders hét vakantieadres. Afgelopen jaar gingen er zo’n 1,3 miljoen Nederlanders naar het zuiden om hun vakantie binnen de Franse grenzen door te brengen. Logisch ook! Want Frankrijk heeft veel te bieden: Zee, bergen, platteland, zon maar vergeet ook de stokbroden, wijn en heerlijke kazen niet!

Nostalgie op vakantie naar Frankrijk

Wie leerde vroeger als kind niet het zinnetje “je voudrais une baguette s'il vous plait”? Terwijl je de zin maar bleef herhalen in je hoofd, onderweg naar de plaatselijke bakker of de campingwinkel. Eenmaal daar, was je de helft misschien al lang vergeten, maar met wat wijzen en 1 vinger in de lucht kan je dan misschien wel terug naar je tent of appartement met een stokbrood onder je arm.

Misschien dat dit dan ook dé reden is dat je graag op vakantie gaat naar Frankrijk. Zo ben je nu eenmaal opgevoed! Nostalgie.

Welk gebied kies jij voor jouw Franse vakantie?

Populaire vakantie plekken in Frankrijk zijn:
Natuurlijk Parijs
De Cote d'Azur
Rhône – Alps
Aquitaine en Provence
Alpes

In Parijs moet je natuurlijk even stoppen bij de Eifeltoren, Notre-Dame, Het Louvre en de Sacré-Couer.  Voor de perfecte zon- en zee vakantie ga je naar Cote d'Azur, heerlijk genieten van zonnen op het strand en relaxten in de mooie omgeving. Voor wat meer actie: wandelen, fietsen, klimmen of zelf skiën ga e uiteraard naar de Alpen.

Jouw vakantie in jouw stijl

Hoe geniet jij het liefste van Frankrijk? Is dat met een auto vol, zelf naar het zuiden rijden? Of misschien vlieg je wel naar jouw hotel aan zee? Kamperen blijkt nog steeds een populaire manier van vakantie vieren, lekker met je eigen tent en even terug naar de eenvoud. Een ander kiest eerder voor een hotel of luxe villa.

Dan begint het regelen

Natuurlijk zijn er allemaal dingen waar je op moet letten bij het boeken en plannen van jouw heerlijke Franse “vacances’. Denk aan reisverzekeringen, verblijf, autocheck of vliegticket, paklijst maken enzovoorts!

Voor vliegtickets weet je natuurlijk wel waar je moet zijn, skyscanner, vliegtickets.nl enzovoorts. Regel jij jouw verzekering per vakantie of heb je een doorlopende verzekering? Maar de belangrijkste keuze is het regelen van jouw accommodatie. Je zit hier in Nederland, helemaal klaar voor de vakantie, en zoekt online naar de beste locatie maar ook type slaapplek. Kies je voor een hotel, appartement, kant-en-klaar-tent, campingplekje of villa? En dan komt het moment dat je gaat twijfelen, dit ziet er mooi uit! Maar, hoe betrouwbaar is de website/aanbieder?

Geen twijfels meer, alleen maar vakantie

De organisatie Googelen is altijd een goede start! Kijk ook of de website is aangesloten bij bijvoorbeeld SGR, dit soort erkenningen helpen jou de officiële aanbieders te onderscheiden van de oplichters. Dat is wel zo relaxt!

Alvast veel vakantie voorpret toegewenst!



Reacties

Populaire posts van deze blog

Een nare lucht uit je douche afvoer? Zo kom je er vanaf!

Shampoos: vet haar, droog haar, haaruitval en meer!

De vinyl legging